Asif, Sori, pengunjung blog
bila ada masa nanti
aku balas kunjungan kembali
InshaaAllah ^___^

Thursday, October 16, 2014

Contest GA #2 Plain83: Isi Buih-Kata Komik #2

Salam, hari ini aku nak join satu contest anjuran Plain83, iaitu contest ni:

 Contest Isi buih-kata komik #2
Click banner tersebut utk ke page contest

Contestnya mudah sahaja, cuma isikan dalam bubble komik yg disediakan apa-apa yang menarik, lawak dan sengal asalkan ia tidak menyentuh isu sensitiviti masyarakat secara melampau, kaum dan agama, politik, lucah dan sebagainya. Dan yang paling penting tiada limit berapa banyak komik jadi sebab tu la aku hantar banyak ._.

1. Assignment

 Bila bekerja dalam 1 kumpulan, pastikan kita 
betul-betul mengambil bahagian, jangan biarkan orang
lain sahaja yang settlekan kerja kita,
walaupun mereka pandai.


2. Ponteng Kelas

Kena ingat yang kelas kita pergi di Universiti ini
bukanlah kelas yang percuma sahaja, hakikatnya
ianya dibiayai oleh ibu bapa kita,
ataupun pihak scholarship kita. Menjadi amanah kita
untuk belajar rajin-rajin.


3. Awek Universiti

Dah beberapa kali aku terdengar kawan aku cakap benda ni,
kadang-kadang teringin nak cakap mcm dalam panel komik tu.
Tajdid niat kita di universiti untuk belajar,
bukannya untuk mencari pasangan hidup.
Jika itu yang menjadi niat kita, hakikatnya
kita hanyalah dalam kerugian. 


4. Pelan-pelan aja

Ingat tu buat pasangan yang ingin
cuba mendekati gejala berkapel di universiti ataupun sekolah.
Kita sendiri masih menjadi tanggungan ibu bapa.

5. Ambil pesanan

Lawak semata-mata tanpa moral.
Okay yang bawah ni special sikit 
versi bersambung-sambung,
ada 4 versi quartet.. 
Moh baca:





Mudah je kan?
Lawak tak lawak tu belakang cerita

Apa lagi jom la join!



p/s: Semua sekali ada 10 komik plain83, harap tak menyusahkan pula kena baca satu2 gahaha